Česká měna dopoledne obrátila a slábne k euru i dolaru

12.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. listopadu (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne po osmidenním růstu obrátila a mírně oslabila k euru i dolaru. Kolem 10:30 se obchodovala vůči středečním uzavíracím hodnotám vůči euru slabší o čtyři haléře na úrovni 25,50 Kč/EUR, k dolaru oslabila o deset haléřů na 17,07 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Koruna se dnes v úvodu ještě snažila o posílení, pak to ale vzdala a naopak slábne zpět nad hranici 25,50. Stejný vývoj sledujeme i na okolních měnách, pravděpodobně v reakci na posilující dolar a slabší úvod evropských akcií," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Trh postrádá stimuly, z domova ani z regionu nepřišly žádné zprávy, které by byly pro obchodování podstatné. "Čekáme tak další den, kdy se bude koruna řídit momentální náladou na globálních trzích," dodal.

Během dneška se čeká údaj o průmyslové výrobě v eurozóně a pak pravidelná týdenní zpráva z amerického trhu práce. "Počet žadatelů o dávky bude asi jediným makročíslem, které dnes může trhy aspoň nakrátko ovlivnit. Poté, co optimismus ve světě zeslábl, se dolaru podařilo korigovat na současných 1,4935 vůči euru. K návratu nad 1,5000 by bylo třeba další vlny nákupů rizikových aktiv, kterou dnešní čísla těžko vyvolají. Znovu tak roste riziko, že se budou spíše vybírat zisky z výrazného listopadového pohybu napříč trhy," naznačil další vývoj Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK