Erste: Termín pro nabídku akcií o den kratší kvůli velkému zájmu

16.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. listopadu (ČTK) - Silný zájem investorů o nabídku nových akcií Erste Group vedl k tomu, že nabídkové období dnes skončí předčasně, tedy o den dříve než se původně plánovalo. Erste Group to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Zhruba 62 procent nových akcií bylo upsáno v nabídce nynějším akcionářům a držitelům upisovacích práv. Zbývajících zhruba 38 procent nových akcií bude umístěno do globální nabídky. Celkem je v nabídce až 60 milionů nových akcií.

Tento krok by mohl naznačovat, že se sešlo dostatečné množství nabídek za cenu, kterou je management ochotný akceptovat, komentoval zprávu analytik Atlantik FT Milan Lávička. Další důvody je podle něj těžké odhadnout do doby, než bude oznámena cena. "Osobně bych očekával, že tato cena bude stanovena v blízkosti dnešní zavírací ceny akcií," dodal. Akcie Erste dnes na pražské burze ztratily procento na 774 Kč.

Termín pro drobné investory upisující v rámci veřejné nabídky v Rakousku, České republice a Rumunsku se uzavře dnes v 17:30 hodin. Termín pro institucionální investory vyprší dnes ve 21:00.

Erste Group je jedním z největších evropských poskytovatelů finančních služeb. V ČR do její skupiny patří Česká spořitelna. Počtem klientů je Erste na prvním místě v oblasti finančních služeb ve střední Evropě a na druhém místě podle objemu aktiv.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK