Dvě pětiny firem snížily výdaje na informační technologie

18.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. listopadu (ČTK) - Kolem 40 procent firem ve světě letos kvůli hospodářskému poklesu snížilo výdaje na informační technologie, necelá pětina naopak investice tímto směrem zvýšila. Vyplývá to z průzkumu společnosti IDC pro firmu Dimension Data mezi 407 podniky v 18 zemích.

Pro 59 procent organizací průměrné výdaje na počítačovou bezpečnost zůstaly v rámci celkového rozpočtu IT stejné a činily deset nebo více procent.

"Firmy přesouvají své investice z jednotlivých řešení do komplexnějších celků, 59 procent plánuje investice do bezpečnostních auditů IT, 57 procent do prevence ztráty či úniku dat a 52 procent do oblasti poradenství," uvedl manažer pro řešení Dimension Data Zbyszek Lugsch.

Podniky si podle Lugsche uvědomily, že informační technologie jsou jedním z klíčových prostředků pro zajištění jejich podnikání, a nejsou jejich technologie zabezpečeny, znamená to pro ně obrovské riziko. Následně se pak obrací k odborníkům na řízení a správu rizik pro komplexní řešení IT bezpečnosti. "Data by se měla stát hlavní cílem bezpečnostních aktivit, protože hned po zaměstnancích jsou dnes data nejdůležitějšími aktivy organizace. Ochrana dat, namísto jednoduchého zajištění sítě nebo systémů, vyžaduje změnu v myšlení, stejně jako technologiích," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK