Pražská burza posílila, akcie Orka stouply o 9 pct

20.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. listopadu (ČTK) - Pražská burza si v pátek podobně jako varšavská a budapešťská vedla lépe než západoevropské, když uzavírala výše o 0,27 procenta na 1150,1 bodu. Skokanem dne byly akcie Orka a výrazněji se dařilo i druhému developerovi ECM. Naopak nejvíce oslabily akcie mediální společnosti CME, vyplývá z výsledků burzy.

Akcie společnosti Orco dnes posílily o více než devět procent na 211 korun. "Skokanem dne bylo Orco, které sice včera oznámilo výsledky za tři čtvrtletí v souladu s naším odhadem, ty byly ale i přes absenci přecenění portfolia či pokroku ve finanční restrukturalizaci přijaty investory jako pozitivní," uvedl Miroslav Adamkovič z Komerční banky. Na pařížské burze titul posílil o více než deset procent, doplnil.

Mezi nejúspěšnějšími byly i akcie druhého developera v systému SPAD, firmy ECM, které posílily o 1,47 procenta na 324,60 koruny. Výrazněji posílily také akcie pojišťovací skupiny VIG, a to o 1,37 procenta na 990 korun. O více než procento posílily ještě cenné papíry tabákové firmy Philip Morris ČR a sítě autobazarů AAA Auto. Rovné procento získaly akcie Komerční banky, když zdražily na 3820 korun.

Největší ztráty dnes naopak utrpěly akcie společnosti CME, klesly o 1,24 procenta na 485,90 koruny. Mírně poklesly akcie těžební firmy NWR, elektrárenské skupiny ČEZ a Erste Group Bank.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK