ŘSD začíná stavět největší křižovatku, omezí dopravu na D1

23.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. listopadu (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic zahajuje klíčovou část výstavby napojení pražského okruhu na dálnici D1, což bude po dokončení největší dálniční křižovatka v České republice. Provoz na D1 bude dnes převeden na náhradní komunikaci a rychlost snížena až na 50 kilometrů v hodině. ČTK to řekla mluvčí ŘSD Martina Vápeníková. Omezení bude trvat zhruba půl roku.

Změna trasy na desátém kilometru D1 u obce Modletice se uskuteční ve dvou krocích. Dnes se z D1 odvedou automobily ve směru z Brna do Prahy, nově pojedou po 800 metrů dlouhém objezdu. Asi po třech týdnech dojde ke změně i v protisměru. V obou případech se rychlost postupně sníží ze 130 km/h na 80 km/h, v nejprudších obloucích až na 50 km/h.

Dělníci dnes začali osazovat příslušné značení, provoz bude definitivně odkloněn v odpoledních hodinách. Omezení budou platná až do celkového dokončení stavby mostu a zprovoznění pražského okruhu v úseku mezi plzeňskou dálnicí D5 a brněnskou dálnicí D1 v letních měsících roku 2010.

"Podstatné je, že po celou dobu stavby a alternativního vedení dopravy budou oba směry vedeny ve třech pruzích. Nemělo by tak dojít k výraznému omezování v plynulosti dopravy," uvedl šéf ŘSD Alfred Brunclík. Podle ŘSD jsou uvedené změny akcí, kterou česká nejdelší a nejfrekventovanější komunikace ve své historii nepamatuje. Jiné řešení prý neexistuje.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK