ČEZ postoupil do dalšího kola privatizace dvou tepláren v Polsku

24.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Varšava 24. listopadu (zpravodajka ČTK) - Energetická společnost ČEZ postoupila do dalšího kola privatizace tepláren v polských městech Bytom a Zabrze. Informuje o tom na svých internetových stránkách polské ministerstvo státního pokladu, které má prodej státního majetku na starosti.

Polský stát prodává 85 procent akcií teplárny Zabrze a 85 procent akcií bytomské teplárny. Do fáze prověrky společností se spolu s ČEZ dostala společnost Fortum Power and Heat. Tiskové oddělení ministerstva státního pokladu nezveřejnilo informace, s jakou cenovou nabídkou zájemci o teplárny přišli, hodlá to udělat až na konci procesu privatizace. V nedalekých Katovicích ČEZ již před několika lety získal elektrárnu Elcho.

Podle informací týdeníku Týden by privatizace zabrzeské a bytomské teplárny měla být ukončena koncem letošního roku, nejpozději v prvním čtvrtletí příštího roku.

ČEZ má spolu s německou energetickou firmou RWE zájem také o účast v tendru na prodej kontrolního podílu v polské energetické skupině Enea.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK