Union banka s Oskarem

10.10.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Ode dneška poskytuje také Union banka své bankovní služby se všemi mobilními operátory. Stala se tak třetím finančním ústavem u nás.

Union banka dnes začala poskytovat aktivní GSM banking také prostřednictvím mobilní sítě Oskar. Union banka se tak stává třetím peněžním ústavem v České republice, který poskytuje bankovní služby se všemi mobilními operátory. Zároveň je druhou bankou, která prostřednictvím této aplikace dovoluje zasílat kódy pro vstup do internetového bankovnictví.

Oskarova SIM karta, která GSM banking umožňuje, má kapacitu 64 kB a je klientovi zaktivována na dálku, není třeba nahrávat žádný speciální software. Karta umožňuje spravovat účty až v deseti bankách z jednoho telefonu. Zákazník může přes telefon zjišťovat zůstatek účtu, jeho historii, podávat platební příkazy, zakládat termínované vklady a provádět další úkony. Komunikace mezi zákazníkem a bankou je šifrovaná, veškeré transakce včetně čtení příchozích zpráv jsou chráněny osobním MPIN kódem.

Union banka spustila aktivní GSM banking v září 2000 pro klienty T-Mobile (dříve Paegas) a v polovině prosince 2001 pro klienty mobilní sítě Eurotel.

Zdroj: tisková zpráva Union banky

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ