Koruna mírně koriguje ranní ztráty vůči euru i dolaru

17.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. prosince (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně korigovala své ranní ztráty vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 byla koruna proti dolaru v porovnání se středečním závěrem o 23 haléřů slabší na 18,23 Kč/USD. Vůči euru oslabila o pět haléřů na 26,25 Kč/EUR, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Dnešní obchodování koruna zahájila oslabením až na 18,27 Kč/USD a 26,27 Kč/EUR. "Koruna i okolní měny dnes v úvodu ztrácejí pod vlivem Řecka i vývoje na eurodolaru a akciích," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Středeční jednání České národní banky podle něj bylo poslední významnou událostí naplánovanou na tento rok. Další vývoj by se tak měl řídit světovými trhy, kde se může projevovat i vliv úprav pozic před koncem roku.

Americký dolar si kolem 10:30 připsal další zisky a posílil na 1,4396 USD/EUR. Vlk poznamenal, že agentura Standard & Poor's snížila rating Řecku, což znovu rozdmýchalo obavy z dalších problémů spojených se státními financemi v eurozóně. Výsledkem jsou opět výrazné ztráty eura proti dolaru, uvedl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK