Závěrem týdne koruna dále oslabila k euru i dolaru

18.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. prosince (ČTK) - V závěru týdne koruna dále oslabila vůči euru i dolaru. Kolem 17:00 byl její kurz k euru slabší oproti čtvrtečnímu závěru o osm haléřů na úrovni 26,34 Kč/EUR, k dolaru pak koruna ztratila 14 haléřů na hodnotu 18,45 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

"Páteční obchodování na koruně vůči euru bylo poklidné. Koruna měla tendenci mírně oslabovat z úrovní nad 26,20 Kč/EUR k 26,30 Kč/EUR," uvedl Jiří Škop z Komerční banky. Z okolních regionálních měn pak mírně dnes posílil maďarský forint.

Relativní klid na měnových trzích podle Škopa souvisí nejen s blížícím se závěrem roku, ale také s tím, že nebyla publikována žádná významná makroekonomická data. Pouze mnichovský institut Ifo dnes zveřejnil výsledky podnikatelské důvěry v Německu. Ta v prosinci vzrostla již devátý měsíc za sebou a ocitla se nejvýše od července 2008. Index podnikatelského klimatu tak stoupl na 94,7 bodu z listopadových 93,9 bodu.

"Do konce roku bude na trzích patrná nižší likvidita. Nedají se tedy vyloučit možné větší pohyby v případě jednorázových transakcí. Výrazných pohybů se již patrně nedočkáme," doplnil Škop.

Krátce po 17:00 byl kurz dolaru k euru na úrovni 1,4277 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK