Cestovní pojištění k platebním kartám

24.10.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Držitelé platebních karet u GE Capital bank mohou od poloviny října výhodně získat rozšířený pojistný program Travel plus. Pojištění se vztahuje na cesty po celém světě, a poskytuje ochranu i na sportovní a turistické zájezdy.

Držitelé platebních karet Maestro, Eurocard-MasterCard Standard a Eurocard-MasterCard Business vydaných GE Capital Bank mají od poloviny října možnost získat k těmto kartám rozšířený pojistný program. Nové pojištění Travel plus poskytuje širokou pojistnou ochranu pro cesty do zahraničí nejen držiteli karty, ale i jeho rodině.
 
Ačkoli všechny platební karty vydané společností GE Capital Bank obsahovaly pojištění již dříve, nyní mají držitelé platebních karet Eurocard-MasterCard Standard, Eurocard-MasterCard Business a Maestro vydaných touto bankou možnost rozšířit si jej o pojištění Travel plus. Toto fakultativní cestovní pojištění rozšiřuje standardně poskytované pojistné programy, které klient získává automaticky s platební kartou.
 
Pojištění Travel plus má celoroční platnost, která není nijak omezena počtem výjezdů do zahraničí. Vztahuje se na cesty po celém světě, a poskytuje ochranu i na sportovní a turistické zájezdy (včetně lyžařských). Vedle krytí pojistných událostí zahrnuje i asistenční službu v českém jazyce 24 hodin 7 dní v týdnu.
 
Travel plus poskytuje široké pojistné krytí nejen pro samotného držitele karty, ale i pro jeho rodinné příslušníky (těmi je míněn manžel či manželka a děti do věku 21 let).
 
Významné pro držitele platebních karet je jistě to, že pojistné krytí se vztahuje i na pojištění odpovědnosti za škody (pojistná částka do výše 1 mil. Kč pro držitele karty i rodinného příslušníka) a ztrátu a poškození zavazadel (20 tis. Kč pro držitele karty i rodinného příslušníka).
 
Pojištění Travel Plus zahrnuje pojistné krytí pro držitele karty i jeho rodinu pro případ smrti úrazem a trvalou invaliditu následkem úrazu (pojistná částka do výše 3 mil. Kč ), léčebné výlohy včetně výdajů na zubní ošetření (1,5 milionu Kč), pojištění pro transport nemocného (1,5 mil. Kč), pojištění přivolané osoby (80 tis. Kč - pouze pro držitele karty) a pojištění pro repatriaci tělesných pozůstatků (200 tis. Kč). Travel plus je poskytován s nulovou spoluzodpovědností klientů.
 
Pojištění Travel Plus poskytuje GE Capital Bank ve spolupráci s AMCICO AIG Life (poskytuje životní pojištění v rámci pojistného krytí Travel Plus) a její sesterskou společností AIG CZECH REPUBLIC (poskytuje neživotní pojištění v rámci pojistného krytí Travel Plus).
 
Držitelé karet Maestro jej mohou získat za měsíční poplatek 83 Kč, držitelé karet MasterCard Standard a Business za 72 Kč. U platebních karet MasterCard Gold je pojistné krytí, které poskytuje Travel Plus již součástí základního pojistného programu.
 
Pojištění Travel Plus lze aktivovat telefonicky. Klient tedy nemusí navštěvovat obchodní místo GE Capital Bank, v případě, že má zájem o rozšíření pojistné ochrany k platebním kartám.

Zdroj: tisková zpráva GE Capital Bank

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ