Internetové obchody měly špičku minulý týden, teď zlevňují

23.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. prosince (ČTK) - Tuzemské velké internetové obchody zažily největší předvánoční nápor zákazníků minulý týden. Dnes, den před Štědrým dnem, ale již začaly některé zlevňovat, vyplývá z informací firem pro ČTK.

Nejsilnějším nákupním dnem bylo letos podle mluvčí Kasa.cz Jitky Součkové pondělí 14. prosince. "Když porovnáme nejsilnější dny loni a letos, je tam v daný den meziroční nárůst počtu objednávek 40 procent," uvedla. Počet objednávek se od poloviny listopadu zvýšil meziročně o čtvrtinu, ale obrat kvůli poklesu cen rostl jen o 1,5 procenta.

"Průměrná hodnota objednávky klesla o pětinu z loňských 6300 Kč na 5100 Kč. Lidé více nakupovali praktické věci, především malou bílou spotřební elektroniku," uvedla Součková.

Další z velkých tuzemských internetových nákupních galerií Mall.cz již dnes zahájila povánoční výprodej. "Netradičně již 23. prosince odstartuje na Mall.cz povánoční výprodej velké části zboží. "Slevy dosáhnou až 70 procent a budou se týkat především elektroniky, hraček nebo sportovních potřeb," uvedl marketingový ředitel Petr Král.

Obchod podle Krále očekává, že zákazníci využijí slevy ještě před Silvestrem. Největší nápor čekáme v první polovině ledna," dodal. S výprodejem ještě před Vánoci letos přišly i některé kamenné obchody.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK