Koruna se dopoledne obchoduje kolem pondělních hodnot

29.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. prosince (ČTK) - Česká měna se dopoledne k oběma hlavním světovým měnám obchodovala těsně kolem pondělních hodnot. V 10:00 byla na 26,45 Kč/EUR a 18,32 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online. Aktivita na trhu je dnes opět velmi malá.

"Obchodování tento týden zůstane ve svátečním módu charakterizovaném hlavně velmi slabou aktivitou. Větší vliv než vývoj ve světě mohou mít úpravy pozic na konci roku. Žádné události na programu nejsou," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Dolar sice ráno v Asii posílil k euru na 1,4355, dopoledne ale už zisky odevzdal a obchoduje se na 1,4425 USD/EUR. To je mírně slabší úroveň než v pondělí, uvedl analytik.

"V zámoří dnes vyjde index spotřebitelské důvěry, od kterého se čeká růst na 53 bodů. Lepší čísla z americké ekonomiky by dolar mohl vnímat pozitivně díky tomu, jak stále větší roli hrají spekulace o další politice Fedu (americké centrální banky). Trh však zůstává v útlumu a do výraznějších reakcí se zřejmě bude pouštět až od příštího týdne," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK