Koruna dnes s mírným ziskem k euru i dolaru

29.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. prosince (ČTK) - Koruna si dnes připsala mírné zisky. Její kurz se posunul k euru na 26,37 Kč/EUR a vůči dolaru na 18,28 Kč/USD. Koruna tak proti pondělku končila k euru o pět a vůči dolaru o osm haléřů silnější. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytiků se koruna přidala k posilujícímu regionu. "Ostatní měny v regionu zaznamenaly zisky, což bylo v souladu s vývojem na akciových trzích, když se evropské trhy pohybovaly v černých číslech. Mírně mohlo rizikovějším měnám napomáhat i oslabování dolaru vůči euru," uvedl Jiří Škop z Komerční banky.

Dolar podle Tomáše Vlka z Patria Finance zůstává na úrovni, kam oslabil dopoledne. "Obchoduje se na 1,4415 USD/EUR. V zámoří sice vyšla nová makročísla, ale žádné překvapení nepřinesla. Vývoj cen domů i index spotřebitelské důvěry byly jen nepatrně pod odhady trhu," konstatoval Vlk.

Ve středoevropském regionu dnes nebyly zveřejněny žádné pro kurzy důležité informace, ve středu Český statistický úřad zveřejní předběžná data o průmyslu. Vlk však od trhu čeká spíš chladné přijetí, a tedy nevýraznou reakci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK