Koruna dnes uzavřela slabší k euru i dolaru

30.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. prosince (ČTK) - Koruna dnes oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám. V 17:00 byl její kurz k euru slabší oproti úterním závěrečným hodnotám o pět haléřů na 26,42 Kč/EUR. K dolaru pak koruna ztratila 18 haléřů na úroveň 18,46 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Česká koruna poprvé tento týden zaznamenala vůči euru výraznější pohyb, když nejdříve ráno posílila až na úroveň 26,28 Kč/EUR. Později ovšem své zisky vymazala a vrátila se zpět k úrovni 26,40 Kč/EUR," uvedl Jiří Škop z Komerční banky.

Dopolední zisky koruny mohly být podle Tomáše Vlka z Patria Finance motivovány dnes zveřejněnými daty o vývoji českého průmyslu. Tuzemská průmyslová produkce se v listopadu poprvé od loňského září meziročně zvýšila, a to o 0,2 procenta. V říjnu průmyslová produkce přitom meziročně podle revidovaných údajů klesla o 7,2 procenta.

"Lepšící se trend však k trvalejšímu posunu kurzu nestačil. Pohled na klesající evropské akcie zřejmě korunu od silnějších hodnot odradil," doplnil Vlk.

Kurz dolaru k euru byl krátce po 17:00 na 1,4302 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK