Dolar oslabil kvůli nepříznivé zprávě o trhu s bydlením v USA

05.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 5. ledna (ČTK) - Americký dolar dnes oslabil kvůli pokračujícímu vybírání zisků a nepříznivé zprávě o situaci na trhu s bydlením ve Spojených státech. Investoři nyní čekají zejména na páteční údaje o vývoji nezaměstnanosti v USA.

Kolem 17:00 SEČ euro vůči dolaru mírně posílilo na 1,4419 USD. Během dne se vyšplhalo až na téměř třítýdenní maximum 1,4483 USD. Vůči japonskému jenu dolar klesl o více než procento na 91,52 JPY. Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu americké měny vůči koši šesti dalších předních měn, se snížil o 0,2 procenta na 77,377 bodu.

Národní asociace realitních kanceláří (NAR) dnes uvedla, že její index sledující počet rozjednaných prodejů starších domů v USA se v listopadu snížil o 16 procent na 96 bodů. Analytici přitom počítali s poklesem o pouhá dvě procenta. "(Dolar) se chová tradičnějším způsobem a oslabuje kvůli špatným údajům z USA," uvedl analytik Jacob Oubina ze společnosti Forex.com.

Ekonomové podle průzkumu agentury Reuters v průměru očekávají, že americká vláda v pátek oznámí, že ve Spojených státech v prosinci zaniklo 8000 pracovních míst.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK