Firmy ze skupiny RWE prodávají nemovitosti za stovky milionů Kč

07.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. ledna (ČTK) - Společnosti skupiny RWE Transgas se v Česku začaly zbavovat nepotřebných nemovitostí. K prodeji jich nyní nabízejí přibližně 30, odhad jejich tržní hodnoty se pohybuje v řádech několika stovek milionů korun. ČTK to dnes řekl mluvčí skupiny Martin Chalupský.

V nabídce k prodeji jsou nevyužívané plynárenské objekty včetně skladů, dílen a pozemků, k mání jsou také kancelářské budovy.

"Řada nemovitostí pořízených původními společnostmi v uplynulých desetiletích ztratila svůj význam pro využití, popřípadě se radikálně snížila jejich obsazenost," uvedl mluvčí. Chalupský to dává do souvislosti se změnou, kterou skupina RWE v Česku v minulých letech prodělala. Vyvolalo ji zákonné oddělení distribuce od obchodu se zemním plynem a následné organizační a strukturální změny.

Prodej přebytečných budov a pozemků by se měl uskutečnit během příštích tří let. Společnost si zatím netroufá odhadnout, kolik peněz jejich prodejem získá. "Přesné číslo nelze dopředu stanovit, situace na trhu realit je proměnlivá a prodej majetku je dlouhodobou záležitostí," poznamenal Chalupský.

V roce 2008 se podobným způsobem zbavila nepotřebných nemovitostí po celé zemi telekomunikační společnost Telefónica O2. Za čtyři miliardy korun je tehdy koupila společnost Bohemia Real Estate Investments. Přebytečných budov se v minulých letech zbavovala také řada bank.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK