Koruna dopoledne téměř beze změn k euru i dolaru

08.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. ledna (ČTK) - Obchodování s českou měnou dnes začalo proti čtvrtečnímu závěru bez větších změn. Kurz se před 11:30 pohyboval kolem 26,32 k euru a 18,36 k dolaru, vyplývá z informací serveru Patria Online.

"Dnešní den začíná pro korunu klidněji, na jejím kurzu sledujeme jen drobné změny. Z domova žádné podstatné zprávy nepřicházejí a koruně se nedaří profitovat ani z pozitivního vývoje v regionu," komentoval dopolední dění analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Zlotý s forintem dnes posilují a využívají momentálně růstové nálady na evropských akciích, dodal.

K posílení polské měny podle něj mohl přispět i zástupce tamní centrální banky odhadující růst ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí až na tři procenta.

Ani eurodolarový trh podle Vlka nic podstatného zatím neukázal. Dopoledne byl kurz 1,4325 USD/EUR. Rostoucí akcie a dražší ropa by sice podle Vlka mohly na dolar vyvíjet lehký tlak, trh si ale pravděpodobně počká na odpolední data ze zámoří. "Změna počtu pracovních míst je nejdůležitější číslo tohoto týdne a může situaci na trzích značně ovlivnit," nastínil.

Trh odhaduje, že počet míst zůstane beze změny. "Reakci dolaru čekáme pozitivní v případě lepších čísel, a naopak. Důvodem je to, že dolar stále více ovlivňuje diskuse o načasování kroků Fedu, a čísla z trhu práce jsou v tomto směru velmi důležitou informací," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK