Začátek prodeje tabletu od Applu se prý rýsuje na druhé čtvrtletí

08.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tchaj-pej 8. ledna (ČTK) - Dodavatelé dílů pro nový počítačový tablet od americké firmy Apple údajně začali posílat dotykové displeje a chystají se zahájit dodávky hliníkových rámů. Uvedly to dnes informované zdroje. Začátek prodeje očekávané novinky se tak rýsuje na druhé čtvrtletí, napsala agentura Reuters.

Sílí spekulace, že Apple představí tablet během dvou týdnů. Tablet by měl být stylový počítač s dotykovým displejem, který bude větší než mobilní telefon iPhone, ale menší než běžný laptop.

Dva informované zdroje uvedly, že tchajwanský výrobce krytů k elektronice AVY Precision Technology začne s výrobou kovových rámů k tabletům Applu během února. Třetí zdroj uvedl, že dotykové panely obrazovek bude dodávat i TPK Solutions, která také sídlí na Tchaj-wanu. Jinak již displeje pro tablet prý vyrábí Wintek, jiná tchajwanská firma.

"Výroba krytů začne v únoru, a tak teď všechno směřuje ke spuštění prodeje ve druhém čtvrtletí," řekl jeden ze zdrojů. "Sestavit osobní počítač dohromady firmě nezabere tolik času. Teď očekáváme datum dodávek ve druhém čtvrtletí," dodal. Tiskoví mluvčí Apple, AVY a TPK se k situaci odmítli vyjádřit.

Rivalové Hewlett-Packard, Microsoft, Dell, Lenovo a další velké podniky technologického světa představili svá multimediální, dotyková zařízení tento týden na veletrhu CES v Las Vegas. Tyto přístroje přehrávají video, stahují hudbu, dá se v nich prohlížet internet a hrát hry. Spotřebitelům se tak smazávají rozdíly mezi chytrými telefony a laptopy, napsal Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK