Zajišťovně Munich Re stoupl čtvrtletní zisk více než sedminásobně

02.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 2. února (ČTK) - Německé zajišťovně Munich Re stoupl ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku čistý zisk více než sedminásobně na 780 milionů eur (asi 20,3 miliardy Kč) z předloňských 110 milionů eur. Výsledky podpořil nízký počet přírodních katastrof, kvůli kterému firma vyplatila výrazně méně peněz na odškodném. Za celý rok pak zisk podle předběžných údajů stoupl o 63 procent na 2,6 miliardy eur a firma díky příznivým výsledkům plánuje zvýšit dividendu o 4,5 procenta na 5,75 eura.

Munich Re je největší zajišťovnou na světě. Zajišťovna přebírá část pojistných rizik pojišťoven, je tedy pojišťovnou pojišťoven. Munich Re rovněž provozuje jednu z největších pojišťoven v Německu Ergo.

Hrubé příjmy z pojistného stouply loni o téměř deset procent na 41,4 miliardy eur. Příjmy z pojistného divize zajištění stouply o téměř 14 procent. Hrubé příjmy z pojistného u běžného pojištění, tedy z pojištění majetku, zdravotního a životního pojištění, se zvýšily o tři procenta.

Munich Re dodala, že její zajišťovna těžila z mimořádně nízkých výplat škod z přídních katastrof, které loni činily pouze 1,4 procenta čistého pojistného. Firmě pomohlo rovněž plné začlenění firmy Hartford Steam Boiler Group do výsledků. Munich Re koupila HSB Group v roce 2008, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK