Sunny Days si zrušila koncesi na provoz cestovní kanceláře

02.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. února (ČTK) - Společnost Sunny Days ukončila dohady o tom, zda může bez pojištění proti úpadku vypravovat zájezdy. Podle sdělení živnostenského úřadu pro Prahu 5 si Sunny Days sama zrušila koncesi na provoz cestovní kanceláře a změnila se na cestovní agenturu. Jak uvedl mluvčí ministerstva pro místní rozvoj Martin Ayrer, Sunny Days od této chvíle nemůže vypravit žádný zájezd.

"V tomto momentě nemůžou vypravit zájezd, protože jsou agenturou," uvedl Ayrer. Další zájezd je plánován na neděli, podle Ayrera však nemůže odletět, pokud si jej nepřebere jiná cestovní kancelář. S tím by ale museli souhlasit klienti, neboť by šlo o změnu cestovní smlouvy. Další možností je vrácení peněz klientům.

Jak ČTK sdělil mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura, Sunny Days má k dnešnímu dni prodáno zhruba 150 zájezdů, z toho v neděli má odlétat asi 30 lidí.

Cestovní kancelář Sunny Days byla pojištěna proti úpadku u pojišťovny Generali do neděle, na letošní rok však pojišťovna smlouvu neprodloužila. MMR proto požádalo živnostenský úřad o odebrání koncese, řízení přitom trvalo jen krátce. "Velmi stručně řečeno - nemáme co odebrat, zrušili si ji sami," sdělil dnes ČTK mluvčí městské části Praha 5 Radovan Myslík.

Vedení Sunny Days se podle vlastních vyjádření snaží sehnat pojištění v zahraničí, tuzemské ústavy se s kanceláří nedohodly.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK