Time Warner se ve čtvrtém čtvrtletí vrátil k zisku

03.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. února (ČTK) - Americký mediální konglomerát Time Warner ve čtvrtém čtvrtletí vydělal 627 milionů dolarů (zhruba 11,6 miliardy Kč) po ztrátě 15 miliard dolarů před rokem, kdy byly výsledky zasaženy vysokými mimořádnými náklady. Oznámila to dnes firma.

Celkové tržby společnosti meziročně stouply o dvě procenta na 7,23 miliardy dolarů. K nárůstu přispělo například filmové studio Warner Brothers se svými úspěšnými snímky Sherlock Holmes či Pařba ve Vegas. Firma dnes rovněž uvedla, že zvýší dividendu o 13 procent a rozšíří program zpětného odkupu vlastních akcií.

Time Warner se stále více soustřeďuje na filmy, časopisy a televizní pořady. Od firmy se v loňském roce oddělily internetová divize AOL i kabelová divize Time Warner Cable, napsala agentura Reuters.

Generální ředitel Jeff Bewkes uvedl, že firma hodlá v letošním roce zlepšit efektivitu a rozšířit mezinárodní aktivity. Bewkes se již dříve zaměřil na přísnou kontrolu nákladů, což podpořilo výsledky podniku a potěšilo investory. Akcie společnosti tak v loňském roce posílily o 45 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK