Lze se připojistit i v důchodu?

07.11.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Jste v důchodu a přemýšlíte o uzavření penzijního připojištění? Může se vůbec důchodce připojistit? Tak na tuhle otázku vám odpoví poradce.

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti radí poradci ze společnosti FiM - finanční marketing.

Dotaz čtenáře:

"Jsem-li v penzijním věku, mohu uzavřít penzijní připojištění? Za jak dlouho smím s penězi disponovat?"

Odpověď na dotaz:

"Můžete uzavřít smlouvu penzijního připojištění od 18 let. Penzijní věk není překážkou. Ze zákona můžete vybrat penzijní připojištění i se státní příspěvkem formou jednorázového vyrovnání nebo doživotní penze nejdříve po 5 letech. Dřívější výběr formou tzv. odbytného je možný po 1 roce a bez státních příspěvků."

Penzijní připojištění si můžete sjednat v jakémkoli věku od 18ti let. Horní věková hranice není stanovena. Pozor však dejte na to, abyste neměl dvě platné smlouvy o penzijním připojištění. Účastním nemůže mít souběžně více smluv, na které platí příspěvky. V takovém případě vám totiž ministerstvo financí nepřizná žádný státní příspěvek až do té doby, než bude smlouva řádně ukončena a vy budete mít pouze jedno penzijní připojištění. Pokud nevíte, jakými způsoby lze smlouvy ukončit, podívejte se zde.
Přemýšlíte o uzavření penzijního připojištění a nevíte u kterého fondu? Více informací o jednotlivých penzijních fondech si můžete přečíst v naší sekci Penze. Podívejte se také na naše srovnání fondů podle různých hledisek. Jistě vám o fondech hodně napoví a pomůže vám rozhodnout se pro ten pravý.
Máte-li zájem uzavřít novou smlouvu o penzijním připojištění, můžete tak jednoduše a rychle učinit také v našem prodejním centru.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY