Letecká firma Air France-KLM snížila čtvrtletní ztrátu

10.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 10. února (ČTK) - Francouzsko-nizozemská letecká společnost Air France-KLM snížila ve třetím finančním čtvrtletí čistou ztrátu na 295 milionů eur (zhruba 7,7 miliardy Kč) z 508 milionů eur před rokem. Oznámila to dnes firma. Dodala, že pokles příjmů byl zčásti kompenzován snížením nákladů.

Celkové tržby společnosti ve čtvrtletí končícím v prosinci meziročně klesly o 16 procent na 5,2 miliardy eur. "Během třetího čtvrtletí se objevily určité známky oživení aktivity, ale ekonomické podmínky zůstávají obtížné," uvedla firma.

Provozní ztráta společnosti zůstala ve třetím finančním čtvrtletí v meziročním srovnání téměř beze změny na 245 milionech eur. Firma předpověděla, že ve čtvrtém finančním čtvrtletí bude provozní ztráta rovněž zhruba na úrovni stejného období předchozího roku, kdy činila 574 milionů eur.

Společnost Air France-KLM vznikla v roce 2004 spojením francouzského leteckého přepravce Air France s nizozemským konkurentem KLM. Firma byla jedním ze zájemců o privatizaci Českých aerolinií, nakonec se však ze soutěže stáhla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK