Pražská burza dopoledne oslabila o bezmála půl procenta

11.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. února (ČTK) - Pražská burza dnes zahájila lehce výš proti svému středečnímu závěru, později ale začala oslabovat. Ztráty postihly energetickou firmu ČEZ a Komerční banku. Hlavní index PX byl v 11:00 slabší o 0,42 procenta na 1127,6 bodu, vyplývá z průběžných výsledků burzy.

ČEZ přišel o 0,56 procenta na 882 korun, akcie Komerční ztratily 0,93 procenta na 3726 korun. V červených číslech byla také síť autobazarů AAA Auto a nepatrně ztrácely také obě developerské firmy, ECM a Orco.

Naopak zisk přes čtyři procenta na zhruba 190 korun si dopoledne připisoval technologický titul KIT digital. Na adresu firmy dnes přišlo první doporučení od českého brokera, Komerční banka stanovila dvanáctiměsíční cílovou cenu akcie na devět dolarů (s předpokládaným kurzem v letošním prosinci zhruba 159 Kč) a doporučila prodávat. Podle serveru Akcie.cz doporučení nasadilo investorům brouka do hlavy, Komerční banka totiž upozornila, že tržby KIT digital sice rostou ukázkovým tempem, společnost ale ve své historii ještě nevykázala čistý zisk.

Zisk přes 1,5 procenta na 515 korun si dopoledne připisovala mediální CME, jejíž akcie ve středu na americkém trhu Nasdaq po přepočtu končily kolem 510 korun. Ostatní tituly posílily do jednoho procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK