MMR schválilo dotace na rozvoj bydlení ve výši 433 mil. Kč

15.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. dubna (ČTK) - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) schválilo na rozvoj bydlení pro letošní rok dotace ve výši 433 milionů korun. Peníze si rozdělí 254 projektů. Úřad to dnes sdělil v tiskové zprávě.

Nejvíce peněz půjde na regeneraci panelových sídlišť, pro které ministerstvo vyčlenilo 155 milionů korun. Dotace jsou určené na renovaci veřejných prostranství, parkovišť, komunikací a veřejné zeleně. Dotace budou rozděleny mezi 42 obcí se sídlišti s nejméně 150 byty.

Dalších 151 milionů korun má pomoci stavět byty pro seniory a sociálně slabé skupiny. Peníze si rozdělí 38 obcí. Sociální byty tak budou moci postavit například v Chudenicích na Plzeňsku či v Havrani na Ústecku.

Na výstavbu technické infrastruktury dostalo 112,5 milionu korun 108 projektů. Obce dostanou dotace na vybudování dopravní a technické infrastruktury pozemků určených k výstavbě bytových a rodinných domů. Opravy domovních olověných rozvodů podpořilo ministerstvo částkou 8,4 milionu korun.

"Dotační tituly pro podporu bydlení z kapitoly MMR jsou pro letošní rok vyčerpány. Obce, které dotaci nedostali jsou vedeny jako náhradníci pro případ uvolnění dalších prostředků. Peníze na rozvoj bydlení mohou žadatelé získat ještě z programů Státního fondu rozvoje bydlení," uvedl ministr pro místní rozvoj Rostislav Vonduška.

O dotace se letos ucházelo celkem 327 žádostí. Další výzva k podávání žádostí o dotace z programu podpory bydlení MMR bude vyhlášena na přelomu tohoto roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK