Provident Financial v ČR, SR a v Polsku zvýšil zisk o 11 procent

15.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. dubna (ČTK) - Společnosti Provident Financial v ČR, na Slovensku a v Polsku hospodařily v prvním čtvrtletí se ziskem 4,9 milionu liber (140 milionů Kč), což znamená 11procentní nárůst ve srovnání se stejným obdobím loni. Zisk celé skupiny International Personal Finance, do níž tyto společnosti patří, vzrostl na dva miliony liber (57 milionů Kč). Společnost to oznámila v pravidelné zprávě pro Londýnskou burzu cenných papírů.

V Česku, na Slovensku a v Polsku se tak v prvním čtvrtletí firmě podařilo zvýšit objem poskytnutých půjček meziročně o devět procent. Počet zákazníků v těchto třech zemích za uplynulé čtvrtletí vzrostl o 14.000 na současných 1,16 milionu.

Výsledky za první čtvrtletí podle skupiny potvrzují především celkové zlepšení ekonomické situace v těchto zemích. K nárůstu zisku přispělo i předešlé zpřísnění vnitřních pravidel pro poskytování půjček, díky kterým se zvýšila kvalita zákazníků. Vedle řízeného hodnocení klientů ovlivnilo prý celkový výsledek i výrazné snížení nákladů.

Provident Financial působí na českém trhu krátkodobých hotovostních půjček pro domácnosti 12 let a má zde 250.000 zákazníků. Poskytuje bezúčelové půjčky bez ručitele. V Česku zajišťuje zázemí společnosti 650 zaměstnanců a 3300 obchodních zástupců. Výše půjčky se pohybuje od 3000 do 50.000 Kč.

Provident Financial plc byla založena ve Velké Británii v roce 1880. V roce 2006 se firma rozdělila na Provident Financial plc a mezinárodní divizi podnikající pod názvem IPF, pod kterou spadá i česká pobočka Provident Financial. IPF nyní působí v Česku, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a v Mexiku. V těchto zemích prostřednictvím sítě 28.000 obchodních zástupců poskytuje služby dvěma milionům zákazníků a zaměstnává 5000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK