Prodej počítačů v regionu stoupl do března o čtvrtinu

15.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. dubna (ČTK) - Prodej nových počítačů v Evropě, na Blízkém východě a v Africe v prvním čtvrtletí vzrostl o čtvrtinu na 27,1 milionu PC. Růst způsobila především silná poptávka domácností zejména po mobilních PC. Uvedla to analytická firma Gartner.

Silně rostl především západoevropský trh, zatímco střední a východní Evropa začala jevit první náznaky oživení. Lépe než se očekávalo se vyvíjel trh na Blízkém východě a v Africe.

"Trh firemních PC začal vykazovat určité zlepšení, které táhly především malé firmy. V budoucnosti očekáváme pozitivní trend spojený s tím, jak organizace začnou nahrazovat starší PC počítači vybavenými Windows 7," uvedl analytik Gartneru Ranjit Atwal.

Nejprodávanější značkou v regionu byl Acer s meziročním růstem o 54 procent na 5,79 milionu PC. Následuje HP s růstem o 22 procent na 5,5 milionu prodaných jednotek a Dell, který rostl o 23 procent na 2,5 milionu PC.

Celosvětově prodej PC v prvním čtvrtletí vzrostl o 27 procent na 84,3 milionu počítačů. Prvenství patří HP, následuje Acer a Dell.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK