Eurolines nasadil na víkend mimořádné autobusové spoje

16.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. dubna (ČTK) - Společnost Eurolines posílila v sobotu a v neděli kvůli výpadku letecké přepravy v Evropě autobusové spoje do Bruselu, Frankfurtu a Amsterdamu. Firma to dnes sdělila ČTK. Letecká doprava byla přerušena kvůli sopečnému prachu, který se šíří z Islandu.

Na sobotu je připraven mimořádný spoj do Německa a Belgie s odjezdem ve 22:30. Další spoje odjíždějí v neděli v 16:00 do Paříže, v 17:00 do Frankfurtu a Amsterdamu a ve 22:30 do Bruselu. Bohužel nelze zabezpečit dopravu do Velké Británie kvůli totálnímu přetížení trajektů i Eurotunelu.

Cena jednosměrné jízdenky do Frankfurtu je 1500 Kč a do Bruselu 2100 Kč, uvedla Pavla Lauermannová z firmy Eurolines. Jízdenky je možné zakoupit on-line včetně elektronické jízdenky. Kancelář Eurolines v Praze na Florenci je otevřena denně od 06:30 do 22:30.

Poptávka po autobusových linkách se podle Lauermannové několikanásobně zvyšovala už od dnešního rána a během dopoledne byly vyprodány spoje do Bruselu, Frankfurtu, Berlína, Londýna, Amsterdamu nebo Paříže.

Podle posledních informací volí klienti autobusovou dopravu i z důvodu obav o svou bezpečnost poté, co se v tisku objevily zprávy o dlouhodobějším vlivu na leteckou dopravu, dodala.

Řízení letového provozu dnes kvůli postupujícímu sopečnému prachu uzavřelo vzdušný prostor nad Českou republikou, zavřena jsou i mezinárodní letiště. Konec mimořádných opatření není znám, jisté je, že potrvají minimálně do sobotního dopoledne.

Výrazná omezení v letecké dopravě nad Evropou zvýšila zájem i o mezinárodní jízdenky Českých drah. Podle mluvčího ČD Petra Šťáhlavského je zájem na pražském Hlavním nádraží o desítky procent větší než je běžné, některé noční vlaky už jsou vyprodané.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK