Akcie v USA mírně klesly po smíšených zprávách z bank

19.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. dubna (ČTK) - Akcie amerických firem dopoledne mírně klesly; investory překvapily smíšené zprávy z bankovního sektoru. Trh se obává potíží Goldman Sachs Group, ale výsledky hospodaření Citigroup byly lepší, než se očekávalo.

Klíčový index Dow Jones klesl v poledne newyorského času o čtvrt procenta na 10.991,2 bodu. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ snížil na 2456,8 bodu, ztratil jedno procento.

Vyšetřovat americkou banku Goldman Sachs, kterou americké úřady obvinily z podvodu na investorech, se chystají regulační úřady v Německu a Británii. O vlastní žalobě na Goldman uvažuje německá banka IKB, která se kvůli cenným papírům od americké banky stala první evropskou obětí hypoteční krize v USA.

Citigroup vytvořila v prvním čtvrtletí čistý zisk 4,43 miliardy dolarů; o rok dříve hospodařila se ztrátou 966 milionů USD. Výsledek překonal odhady analytiků, převážně díky velmi dobrým výsledkům z obchodování.

Trhu prospěla i zpráva o očekávaném vývoji ekonomiky do budoucna. Index předstihových indikátorů agentury Conference Board naznačil, že ekonomická aktivita v USA během následujících tří až šesti měsíců zesílí, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK