Bývalý přední výrobce baget Apetit food zřejmě skončí v konkurzu

20.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hněvotín (Olomoucko) 20. dubna (ČTK) - Bývalý přední tuzemský výrobce baget Apetit food, který je od února v úpadku, zřejmě skončí v konkurzu. Podle insolvenčního správce firmy Jaroslava Svobody není reálné řešení úpadku společnosti reorganizací zejména proto, že Apetit food již ukončil výrobu. ČTK to zjistila v insolvenčním rejstříku na webu www.justice.cz. Firma z Hněvotína na Olomoucku má podle informací v insolvenčním rejstříku závazky asi 160 milionů korun.

Společnost definitivně ukončila svoji činnost v lednu. "Navíc ještě před zahájením insolvenčního řízení dlužník převedl části svého majetku - movité věci a zejména ochranné známky, které tvořily významné atributy jeho podnikatelské činnosti, na třetí osoby, což by znamenalo značnou komplikaci pro případné obnovení provozu podniku," napsal ve zprávě o hospodářské situaci společnosti Svoboda.

Z těchto důvodů se domnívá, že povolení reorganizace firmy by znamenalo pouze prodloužení insolvenčního řízení a krizového stavu dlužníka bez reálného přínosu pro věřitele. "Lze tedy předpokládat, že vyšší výnosnosti pro věřitele bude dosaženo při řešení úpadku konkurzem," napsal ve zprávě insolvenční správce. Návrh na případnou reorganizaci společnosti také do dnešního dne neobdržel. Řešením úpadku Apetit food by se měli zabývat jeho věřitelé tento týden.

orv sap

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK