Akcie v USA dopoledne rostly díky příznivým firemním výsledkům

20.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. dubna (ČTK) - Akcie amerických korporací dopoledne v New Yorku rostly díky příznivým výsledkům firemního hospodaření za první čtvrtletí. Vyšší ceny energií navíc posílily příznivá očekávání od americké ekonomiky; investoři odložili obavy z přehnané regulace finančního sektoru i z potíží banky Goldman Sachs.

Sledovaný index Dow Jones v poledne stoupl o třetinu procenta na 11.127,27 bodu. Index Nasdaq Composite se se v 18 hodin SELČ zvýšil na 2494,6 bodu se ziskem 0,6 procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Investoři se dopoledne zaměřili hlavně na výsledkové zprávy včetně samotné Goldman Sachs. Ta vykázala čtvrtletní zisk 3,3 miliardy dolarů, tedy lepší, než se očekávalo.

Giganti z Wall Street přicházejí se solidními zisky díky silným příjmům z obchodování. A oživování akcií, obligací a dalších investic předchází oživování v širokém spektru ekonomiky.

Investoři ale také prodávali akcie těch firem, které přišly se silnými výsledky, a odnášeli si z trhu zisk. Zatím nynější vlna výsledků dává dojem, že se ekonomika Spojených států oživuje. Po závěru dnešního obchodování zveřejní čtvrtletní čísla technologické skupiny Apple a Yahoo, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK