Air France ve středu obnoví 100 procent letů na dálkových trasách

20.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 20. dubna (ČTK) - Air France ve středu obnoví 100 procent letů na dálkových trasách. Kvůli popelu z islandské sopky ale ještě odloží spoje na severu a severovýchodě Evropy, uvedla dnes společnost. Ministr životního prostředí Jean-Louis Borloo dodal, že ve středu Air France zajistí 60 procent letů na středně dlouhých trasách.

Podle Evropské unie se dnes podařilo pokrýt asi 90 procent pravidelných dálkových tras a 30 procent středně dlouhých. Kvůli oblaku sopečného prachu z Islandu je evropská letecká doprava paralyzovaná již pátým dnem.

Borloo dodal, že téměř všichni zbývající cestující, kteří kvůli následkům neštěstí uvízli mimo Francii, by se měli dostat zpět do země během 48 hodin. Podle ministra se do Francie již podařilo vrátit dvěma třetinám lidí. Operátoři odhadují, že mají ve světě ještě 20.000 francouzských klientů.

Státní tajemník pro cestovní ruch Hervé Novelli dnes odhadl, že ztráty francouzských leteckých společností, cestovních operátorů a kanceláří kvůli islandské sopce dosáhnou 180 až 200 milionů eur, napsaly agentury Reuters a AFP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK