MfD: PPF plánuje rozjezd nového komunikačního operátora

22.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. dubna (ČTK) - Společnost Mobile Services, která spadá do skupiny PPF Petra Kellnera, podle dnešní Mladé fronty Dnes plánuje rozjezd telekomunikační služby v síti jednoho z nynějších velkých operátorů. PPF se k tomu zatím nechce vyjadřovat, k žádné dohodě prý dosud nedošlo.

Podle dobře informovaných lidí z telekomunikační branže zjišťují manažeři Mobile Services možnosti spolupráce s mobilními operátory a možnosti rozjetí takzvaného virtuálního mobilního operátora. Tedy takového, který by využíval prostředky a kapacity nynějších sítí.

Firem, které fungují na tomto principu, je v Česku řada, žádná z nich však své služby nesmí nabízet mimo určenou uzavřenou skupinu lidí a nemá statut operátora.

Plány PPF v telekomunikační branži podle deníku potvrzuje i to, že do čela Mobile Services PPF povolala z Moskvy Igora Přerovského, někdejšího viceprezidenta pro značku a komunikaci operátora Oskar - předchůdce Vodafonu.

PPF se však nechce ke svým telekomunikačním plánům vyjadřovat. "Prozatím vám skutečně nemohu sdělit nic konkrétního," řekl MfD Přerovský. Několik na sobě nezávislých zdrojů z branže však potvrdilo, že jeho spolupracovníci již s nabídkou spolupráce kontaktovali velké mobilní operátory. Dohoda však zatím nebyla uzavřena.

Podle informací MfD také Přerovského podnik jedná o případném odkupu zákazníků firem, které dnes přeprodávají služby stávajících operátorů a nabízejí tak lidem levnější volání.

Skupina PPF podniká v pojišťovnictví, ve spotřebitelských financích, v bankovnictví a poskytuje služby správy majetku. Vlastní téměř 93 procent v PPF Bance či téměř 30 procent v ruské Nomos Bank. Patří jí také zhruba osmiprocentní podíl v západosibiřské Chanty-Mansijské bance. Z oblasti správy majetku spoluvlastní PPF ECM Holding.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK