Deutsche Bank hlásí zisk na odhady dík obchodování

27.04.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Investiční divize Deutsche Bank <DBKGn.DE> v úterý oznámila za první kvartál nečekaně silný, rekordní zisk, a dodala tak na důvěryhodnosti...

...svým ambiciózním cílům pro příští rok.

Divize firemního bankovnictví a cenných papírů vykázala zisk před zdaněním ve výši 2,59 miliardy eur, a vytvořila tak drtivou většinu z celkového zisku skupiny před zdaněním, jenž dosáhl 2,79 miliardy.

Analytici oslovení Reuters očekávali, že největší německá banka za první tři měsíce roku vydělá pouze 1,99 miliardy eur, o téměř 10 procent více než ve stejném období před rokem. [ID:nLDE63L0XU]

Zisk investiční divize Deutsche Bank odráží také výsledky velkých amerických bank jako Morgan Stanley <MS.N>, jež svými zisky překonaly odhady trhu. [ID:nDOL144253]

Deutsche těžila zejména ze silných výsledků u obchodování s dluhopisy a z absence odepisování hodnoty aktiv v oblastech, jako jsou úvěry s vysokou finanční pákou.

"První dojem je opravdu dobrý. Deutsche Bank překonala odhady jak před zdaněním, tak po něm. Kromě toho významně klesly oprávky ztrátových úvěrů, což je velmi dobré znamení," řekl Konrad Becker, analytik společnosti Merck Finck.

Frankfurtská Deutsche Bank uvedla, že ke konci března klesl její poměr kapitálové přiměřenosti Tier 1 na 11,2 procenta z 12,6 procenta na konci roku 2009, když vstřebala akvizice, například správce majetku Sal.Oppenheim. [ID:nLDE62E0ZO]

"Zpráva o zisku... vypadá dobře, ovšem závislost na investičním bankovnictví značně vzrostla. Jádrový ukazatel kapitálové přiměřenosti klesl více, než se čekalo, a je nyní v porovnání s konkurenty na nižší úrovni," uvedl Stefan Stahlmann, analytik z UniCreditu.

Banka v úterý zopakovala, že cílem pro rok 2011 je dosáhnout na úrovni skupiny zisku před zdaněním ve výši 10 miliard eur. [ID:nLDE5BD25R] Za první kvartál vykázala růst čistého zisku o 50 procent na 1,77 miliardy eur a výnosy ve výši 9 miliard.

Deutsche věří, že výsledky podpoří expanzí na růstové trhy, například do Asie, a svou schopností získávat podíl na trhu v prostředí po finanční krizi, která oslabila řadu jejích konkurentů.

[FRANKFURT/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK