Koruna dopoledne oslabila vůči euru, k dolaru mírně zpevnila

27.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. dubna (ČTK) - Česká měna dopoledne oslabila vůči euru, k dolaru naopak mírně zpevnila. Kolem 10:30 koruna proti euru v porovnání s pondělním závěrem ztratila pět haléřů na 25,44 Kč/EUR. Vůči dolaru posílila o dva haléře na 19,04 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka středoevropské měny ráno oslabovaly, koruna zatím mírně. Maďarský forint a polský zlotý ale registrují výraznější ztráty. "Hlavní akciové trhy zamířily směrem dolů, když na ně doléhají obavy z kroků čínské vlády a centrální banky směrem k ochlazení tamní ekonomiky," dodal Vlk.

Euro se po pondělním oslabení dokázalo vrátit na 1,3350 USD/EUR, což ukazuje, že trh nyní možná řeší Čínu více než Řecko, poznamenal Vlk. "Vývoj řeckých, ale i portugalských dluhopisů by měl ostatním trhům ukazovat cestu více než kdykoli předtím. Klíčovou otázkou zůstává, jak rychle bude moci Řecko dosáhnout na finanční pomoc," naznačil Vlk s tím, že odpověď je hlavně na Německu. Trh se odpoledne zaměří na data ze zámoří, kde vyjde index spotřebitelské důvěry, doplnil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK