Na Chomutovsku začaly práce na rozšíření dvou úseků silnice I/7

27.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vysočany (Chomutovsko) 27. dubna (ČTK) - Firmy dnes zahájily na Chomutovsku práce na rozšíření dalších dvou úseků silnice I/7 z Prahy do Chomutova na čtyřproudou rychlostní komunikaci R7. Termín dokončení úseků Vysočany - Droužkovice a Droužkovice - Nové Spořice je březen 2013. Obě stavby si vyžádají investici 5,317 miliardy korun, informoval novináře generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Alfréd Brunclík.

Stát vyčlenil peníze z fondu dopravní infrastruktury. Požádal také o dotaci z operačního programu Doprava EU, která může pokrýt až 85 procent nákladů. Zakázku získala dvě sdružení firem pod vedením společností Skanska a Metrostav.

Stavět se bude podle ředitele chomutovské správy ŘSD Renné Komínka za plného provozu. "Po dokončení obou úseků tak už bude propojena rychlostní silnicí R7 s Chomutovem strategická průmyslová zóna Triangle, kam řada obyvatel města dojíždí za prací," uvedl.

Důležitost vyhovující dopravní obslužnosti pro investory potvrdila ústecká hejtmanka Jana Vaňhová. "Už 5. května podepíšeme smlouvu s firmou Solar Turbines, která zahájí v zóně Triangle výrobu v roce 2012. Právě zahájené stavby jsou pro ni potvrzením, že dopravní spojení na hranice s Německem a z druhé strany do Prahy bude rychlé a bezpečné," doplnila.

Součástí nového úseku Vysočany - Droužkovice v délce 9,4 kilometru budou přeložky silnic II a III. třídy, dvě mimoúrovňové křižovatky u Lažan a Droužkovic, mostní objekty, zdi, protihlukové stěny, vegetační úpravy a rekultivace.

Rozšíření úseku silnice I/7 od Droužkovic do Nových Spořic v délce 6,4 kilometru bude tvořit jihozápadní obchvat Chomutova, který odvede z města část tranzitní dopravy. Ochranu obcí v okolí nového úseku rychlostní komunikace by měly zajistit protihlukové valy a čtyři protihlukové stěny v délce jednoho kilometru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK