Daimler se v prvním čtvrtletí vrátil k zisku, zlepšil výhled

27.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 27. dubna (ČTK) - Německý automobilový koncern Daimler hospodařil v prvním čtvrtletí s čistým ziskem 612 milionů eur (zhruba 15,6 miliardy Kč) po ztrátě 1,3 miliardy eur před rokem. Oznámila to dnes firma. Současně výrazně zlepšila výhled pro celý letošní rok.

Automobilka potvrdila, že provozní zisk v prvním čtvrtletí dosáhl 1,2 miliardy eur po ztrátě 1,4 miliardy před rokem. Dodala, že v celém letošním roce počítá s provozním ziskem přes čtyři miliardy eur. V únoru přitom předpovídala celoroční provozní zisk na více než 2,3 miliardy eur.

Tržby společnosti ve čtvrtletí stouply na 21,2 miliardy eur z 18,7 miliardy před rokem. Objem prodeje se meziročně zvýšil o 21 procent na 402.700 vozů.

"Tento velmi dobrý výsledek za první čtvrtletí ukazuje, že jsme během krize splnili svůj domácí úkol a nyní jsme opět zpátky na cestě k úspěchu," uvedl generální ředitel společnosti Dieter Zetsche.

Společnost Daimler je známá především produkcí luxusních automobilů Mercedes-Benz. Vyrábí ale také malé automobily Smart, limuzíny Maybach a nákladní vozy i autobusy. V produkci nákladních vozů je světovou jedničkou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK