SA zdraží od května jízdenky přes internet, kvůli drahé naftě

27.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 27. dubna (ČTK) - Autobusový dopravce Student Agency od května u poloviny svých vnitrostátních linek zdraží jízdenky prodávané přes internet. Jízda žlutými autobusy z Prahy do Zlína například podraží o 20 korun, o desetikorunu se zvýší cena jízdenek z Prahy do Českých Budějovic nebo do Liberce. Důvodem je zdražení nafty, která stojí o pětinu víc, než před rokem, řekl dnes ČTK majitel firmy Radim Jančura.

Student Agency nyní provozuje osm vnitrostátních linek, zdražení se týká čtyř spojů. "Nezdraží se základní jízdné, ale jízdenky kupované přes internet, tedy kreditové a otevřené jízdenky," řekl Jančura. Ty jsou oproti klasickým jízdenkám na pevné datum zhruba o třetinu levnější.

Na otevřených jízdenkách není vyznačeno datum a čas odjezdu, cestující si mohou konkrétní spoj zarezervovat později přes internet nebo SMS. Kreditové jízdenky zase využívají především pravidelní cestující.

Například na lince z Prahy do Hradce Králové stály doposud obě zvýhodněné jízdenky 50 korun, o 40 korun méně než obyčejné jízdné. Od května se cena otevřené jízdenky zvýší o 20 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK