Porsche svolává k prohlídce všechny vozy Panamera

27.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 27. dubna (ČTK) - Německý koncern Porsche dnes svolal k prohlídce všechny vozy Panamera kvůli napínačům bezpečnostních pásů, které můžou být vadné. Jde zhruba o 11.300 vozů modelu, který se prodává teprve několik měsíců.

Německý výrobce luxusních sportovních vozů se tak obrací na majitele aut ze své výroby krátce po skandálu s kvalitou vozů Toyota. Japonská firma byla nucena svolat po celém světě k opravě přes osm milionů automobilů kvůli problémům s nechtěným zrychlováním a dalším potížím.

Automobilka Porsche v posledních letech dostávala nejvyšší známky při hodnocení kvality od průzkumové a poradenské agentury J.D. Power. V koncernu je proto situace s modelem Panamera hořkou pilulkou pro Michaela Machta, který řídil výrobu, než byl koncem července jmenován šéfem značky.

Panamera měla koncernu zajistit nové tempo růstu a přetáhnout k němu zákazníky konkurenčních vozů Maserati Quattroporte a Mercedes-Benz CLS. Podle dnešní zprávy by mělo mechaniky navštívit všech 11.300 těchto aut, aby jim napínače pásů prohlídli.

Podíl v Porsche má německý koncern Volkswagen a zpráva by jeho manažery mohla přimět k zákroku. Martin Winterkorn, předseda představenstva Volkswagenu i Porsche SE, opakovaně říkal, že čím lepší pověst značka má, tím větší samostatnost v celé skupině dostane, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK