Ocelárně U.S. Steel díky vyšší poptávce klesla ztráta

27.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. dubna (ČTK) - Největší americké ocelárně United States Steel klesla v prvním čtvrtletí letošního roku čistá ztráta na 157 milionů USD (asi 3,01 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 439 milionů USD. K lepším výsledkům přispělo oživení poptávky od výrobců aut a domácích spotřebičů. Uvedla to firma, která mimo jiné vlastní i slovenskou ocelárnu U.S. Steel Košice, v dnešním prohlášení.

Tržby společnosti vzrostly na 3,9 miliardy USD z 2,75 miliardy USD. Ocelárna sice zaznamenala ztrátu již páté čtvrtletí za sebou, výsledky však překonaly odhady analytiků dotazovaných agenturou Thomson Reuters. Analytici čekali ztrátu na akcii 1,35 dolaru, ta však činila 1,10 dolaru.

Některé ocelárny začínají pociťovat pozvolné zlepšování hospodaření. V loňském roce se tomuto odvětví nedařilo kvůli ekonomické recesi, která přiměla zákazníky oceláren prudce snížit objednávky. U.S. Steel dodala, že se zakázky začínají zlepšovat a k zisku by se firma mohla opět vrátit již ve druhém čtvrtletí, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK