Leteckým společnostem UAL a US Airways klesla ztráta

27.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Chicago 27. dubna (ČTK) - Americkým leteckým společnostem UAL a US Airways klesla v prvním čtvrtletí letošního roku ztráta. Firmám pomáhá oživení poptávky po letecké přepravě. Čistá ztráta UAL, mateřské společnosti aerolinek United Airlines, klesla na 82 milionů USD (1,6 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 382 milionů USD. Ztráta US Airways se snížila na 45 milionů USD ze 103 milionů USD.

UAL dodaly, že se jim podařilo více zaplnit letadla a vybrat více peněz od cestujících. Cestující za každou míli zaplatili o 12,2 procenta více. Příjmy se zvýšily o 15 procent na 4,24 miliardy USD. United Airlines jsou třetí největší leteckou společností v USA.

Tržby US Airways se zvýšily o osm procent na 2,65 miliardy USD. Zpráva ukazuje, že letecký průmysl začíná po ekonomické recesi, která prudce snížila zájem o přepravu letadly, oživovat.

UAL tento měsíc ukončily jednání o sloučení s US Airways a daly přednost jednání s Continental Airlines. V případě realizace vznikne největší letecká společnost světa, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK