Akcie amerických korporací dopoledne v New Yorku klesaly

27.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. dubna (ČTK) - Akcie amerických korporací dopoledne v New Yorku klesaly kvůli novým starostem s dluhy Řecka a kvůli snahám Číny zpomalit růst své ekonomiky. Rostoucí spotřebitelská důvěra a solidní čtvrtletní výsledky hospodaření naproti tomu ztráty hlavních akciových indexů mírnily.

Index Dow Jones v poledne newyorského času oslabil o 1,3 procenta na 11.053,35 bodu. Index Nasdaq Composite se v 18:00 SELČ podle Yahoo! Finance snížil na 2485 bodů se ztrátou 1,5 procenta.

Akcie klesaly v Evropě kvůli novým obavám, zda Řecko bude schopné získat včas finanční pomoc a splácet dluhy. Země má splatit další vlnu dluhopisů 19. května a trhy pochybují, zda do té doby pomoc přijde. Dolar kvůli tomu rostl vůči euru.

Většina asijských akciových trhů klesala za obav, že se regulátoři v Číně pokusí zpomalit přehnaný hospodářský růst tamní ekonomiky. Vláda se pokouší zbrzdit trh s realitami, aby předešla riziku přehnaných cen a zhroucení trhu.

Solidní výsledkové zprávy přinesly chemický koncern DuPont, průmyslový konglomerát 3M a automobilový koncern Ford Motor. Zpráva o spotřebitelské důvěře byla také lepší, než se předpokládalo, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK