Čtvrtletní tržby Renaultu stouply o 28 procent

27.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 27. dubna (ČTK) - Tržby francouzské automobilky Renault SA v prvním čtvrtletí letošního roku vzrostly o 28 procent na 9,07 miliardy eur (232,2 miliardy Kč). Firmě rovněž stoupl podíl na hlavním evropském trhu, hlavně díky zájmu o model Mégane. Zvýšení podílu na trhu čeká Renault i za celý rok, přestože prodej aut v Evropě má klesnout.

Podle automobilky zůstane ekonomické prostředí v letošním roce obtížné a evropský automobilový trh by měl klesnout o deset procent. Automobilky se obávají, jaký dopad bude mít na poptávku po nových autech v Evropě ukončení programu šrotovného ve většině zemí.

Příjmy automobilové divize se na srovnatelném základě zvýšily o 30,3 procenta na 8,64 miliardy eur. Podíl automobilky na trhu se má zvýšit o 2,2 procentního bodu na 10,8 procenta.

Konkurenční francouzská společnost PSA Peugeot Citroën minulý týden uvedla, že její tržby v prvním čtvrtletí stouply o 27,5 procenta. Automobilka rovněž očekává významný provozní zisk za první polovinu roku, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK