Využijte maximálně daňových výhod!

12.11.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Finanční skupina ING přichází od listopadu s novou službou pro účastníky penzijního připojištění, která umožňuje maximálně využít daňových výhod.

Daňové optimum je speciální služba ING Penzijního fondu určená všem účastníkům, kteří chtějí jednoduchým způsobem využívat daňové výhody související s penzijním připojištěním. Využívání této služby je zcela zdarma.

Daňové optimum je ideální způsob, jak čerpat daňové výhody z penzijního připojištění. Každý účastník totiž může využívat daňové výhody a odečíst si od svého základu daně z příjmu až 12 000 Kč. (Roční úhrn měsíčních příspěvků zaplacených účastníkem na daňové období snížený o 6000 Kč). Ročně je možné tímto způsobem uspořit na dani až 3 840 Kč!

Dle příspěvků placených účastníkem během každého kalendářního roku je vždy pro měsíc prosinec vypočtena ING Penzijním fondem optimální částka příspěvku účastníka tak, aby účastník získal maximální částku pro odpočet ze základu daně a zároveň maximální výši státního příspěvku. Účastníkovi penzijního připojištění tak odpadá veškerá námaha a administrativa spojená s změnami výše měsíčního příspěvku. Znamená to, že ING Penzijní fond provádí se souhlasem účastníka všechny potřebné úkony zcela automaticky.

Po nastavení této služby budou pro účastníky penzijního připojištění od ING penzijního fondu každý následující rok vypočítány prosincové příspěvky tak, aby byly splněny následující zásady:

  • optimalizace daňového zvýhodnění,
  • maximalizace státního příspěvku,
  • vyšší zhodnocování příspěvků,
  • úspora času a administrativních úkonů.

Daňové optimum si účastník sjednává písemně prostřednictvím formuláře Dodatek ke smlouvě. Služba je sjednána v okamžiku, kdy řádně vyplněný a podepsaný formulář doručen ING Penzijnímu fondu. Sjednat si tuto službu lze buď prostřednictvím internetu, kontaktního centra ING, prostřednictvím finančních poradců či vybraných makléřských společností.

Zdroj: ING PF

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY