Jedná se o platbu třetí osobou?

14.11.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Chystáte se uzavřít penzijní připojištění? Jedná se o platbu třetí osobou, když budete příspěvky platit z účtu kam vám sice chodí výplata, ale vy nejste majitelem účtu?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci ze společnosti FiM - finanční marketing.

Dotaz čtenáře:
"Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problematiku placení příspěvku penzijního připojištění třetími osobami. Takže - moje manželka zvažuje uzavření připojištění a platba by probíhala ze sporožirového účtu, jehož jsem majitelem (její příjmy jsou směřovány na tento účet). Jedná se o platbu třetí osobou?"

Odpověď poradce:
"Třetí osobou se ve většině případech rozumí zaměstnavatel či jiná fyzická osoba odlišná od účastníka penzijního připojištění. Některé fondy však rozlišují pouze dva druhy plateb, a to platba účastníka a příspěvek zaměstnavatele. Ve Vašem případě není nutné uvádět platbu, jako platbu třetí osoby i když jste majitel účtu, z kterého budou platby poukazovány. "

Pokud máte zájem sjednat si penzijní připojištění v klidu a hlavně rychle? Využijte naší nabídky a uzavřete smlouvu s vámi vybraným penzijním fondem prostřednictvím našeho Prodejního centra.

Jestliže jste si však ještě nevybrali ten pravý, nabízíme vám spoustu zajímavých informací o jednotlivých penzijních fondech v naší sekci Penze.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY