Česká pojišťovna má souhlas ke koupi Commercial Union PF

12.12.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Ministerstvo financí ČR a Úřad pro ochranu hospodářské soutěže udělily České pojišťovně souhlas s nákupem 100 % akcií společnosti Commercial Union Penzijní Fond.

Česká pojišťovna tak fakticky i právně získala do své skupiny druhý penzijní fond, který s 90 tisíci klienty a majetkem o objemu 2 mld. Kč tvoří spolu s Penzijním fondem České pojišťovny (PFČP) druhé největší uskupení na trhu penzijního připojištění. Skupina České pojišťovny prostřednictvím obou penzijních fondů celkově obsluhuje 435 tisíc klientů, což představuje 17 % podíl na trhu, spravuje aktiva v objemu přes 9 mld. Kč a výrazně tak posiluje svou pozici na trhu penzijního připojištění.

Záměr koupit 100 % akcií CUPF oznámila Česká pojišťovna v polovině září roku 2002 a ke dni 19.11.2002, resp. 29.11.2002 získala od Ministerstva financí ČR a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže souhlas s koupí fondu. Převod akcií z původního majitele, britské společnosti AVIVA, plc., byl právně vypořádán ke dni 10. prosince 2002 a Česká pojišťovna se tak stává 100 % vlastníkem CUPF.

Příslušnost k silné skupině České pojišťovny a s ní spojenými zárukami dobrého finančního zázemí, stability a bezpečnosti vkladů bude vyjadřovat i nové jméno fondu. Dne 11. prosince 2002 rozhodl nový akcionář o změně názvu fondu na ČP penzijní fond, a.s. Zároveň rozhodl o změně sídla a fond se přestěhuje na současnou adresu PFČP, tedy Truhlářská ulice 1106/9, Praha 1. Účinnost změn po zápisu do OR se předpokládá v průběhu měsíce ledna.

Změny byly rozhodnutím akcionáře ze stejného dne provedeny i ve správních orgánech fondu, do kterých budou nově jmenováni zástupci akcionáře. Nové představenstvo bude působit ve složení: předseda Ing. Tomáš Machanec, M. B. A., členové Mgr. Tomáš Koubek, Ing. Ivan Kubla, Ing. Pavel Šoukal, Mgr. Jaroslav Pur.

Oba penzijní fondy budou dále existovat samostatně, nicméně v zájmu dalšího zefektivňování všech činností obou spravovaných penzijních fondů a optimalizace jejich provozních nákladů plánuje Česká pojišťovna uskutečnit v druhém pololetí roku 2003 jejich fúzi.

"Pro klienty CUPF se nemění nic v podmínkách, za kterých sjednali své smlouvy o penzijním připojištění. Samozřejmě jim zůstávají zachovány všechny nároky na dávky a taktéž se jim bude plně započítávat i celková doba placení příspěvku u CUPF," zdůraznil Ing. Tomáš Machanec, poradce náměstka České pojišťovny a budoucí předseda představenstva CUPF. Klienti CUPF budou moci navíc využívat stejných služeb jako klienti PFČP, včetně  jednoduššího přístupu ke komunikaci a potřebným informacím prostřednictvím sítě agentur a jednatelství České pojišťovny. Všichni klienti jsou o akvizici informováni prostřednictvím osobního dopisu a bližší informace mohou získat například na lince 800 199 922 nebo prostřednictvím webovských stránek, které budou od 1. 1. 2003 na nové adrese www.cppf.cz

Zdroj: tisková zpráva PFČP

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY