Agentuře Moody's rostl zisk díky vyšší poptávce po ratingu

29.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. července (ČTK) - Společnosti Moody's Corp., která je mateřskou firmou ratingové agentury Moody's Investors Service, stoupl ve druhém čtvrtletí zisk o 10,7 procenta na 121 milionů USD (2,3 miliardy Kč). K růstu přispělo oživení zájmu o vydávání nových obligací, které zvýšilo poptávku po ratingu. Ve výhledu na zbytek roku je však firma obezřetná kvůli nestabilitě na trhu s dluhovými cennými papíry.

Bez mimořádných položek zisk firmy činil 49 centů na akcii a překonal tak odhady analytiků dotazovaných agenturou Thomson Reuters, kteří očekávali v průměru zisk 44 centů na akcii. Příjmy stouply o šest procent na 477,8 milionu USD.

Generální ředitel Moody's Raymond McDaniel potvrdil, že společnost za celý rok očekává zisk v rozmezí 1,75 dolaru až 1,85 dolaru na akcii. Dodal však, že v druhé polovině roku firma čeká nestabilní podmínky na úvěrových trzích. Stav na dluhopisovém trhu se v druhém čtvrtletí proti prvnímu kvartálu kvůli evropské dluhové krizi zhoršil.

Konkurenční společnost McGraw-Hill Cos, která vlastní ratingovou agenturu Standard & Poor's, minulý týden uvedla, že její zisk ve druhém čtvrtletí vzrostl o 16 procent. Varovala však, že její celoroční zisk bude spíše na dolním konci jejího očekávání, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK