Jankovský odvolal čtyři nedávno jmenované likvidátory

29.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. července (ČTK) - Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV) dnes odvolal čtyři likvidátory státních podniků, které na začátku července jmenoval ředitel odboru legislativně právního MMR Martin Dušička. Ministerstvo to oznámilo v tiskové zprávě.

"Způsob odvolání likvidátorů všech státních podniků a následné jmenování nových čtyř likvidátorů panem Dušičkou byl nestandardní," uvedl v prohlášení Jankovský. Dušička plošně odvolal tři dny před jmenováním nové vlády likvidátory všech státních podniků v gesci ministerstva pro místní rozvoj. Následně pak jmenoval do funkce likvidátorů Jozefa Šrámka, Ladislava Vilimovského, Blanku Kořínkovou a Petra Knapa.

Ministr zároveň odvolal Dušičku z funkce ředitele odboru a opět jmenoval jím odvolané likvidátory. Ti během dvou měsíců buď dokončí likvidaci státních podniků, nebo navrhnou řešení dalšího postupu.

Na ministerstvu se v souvislosti s nástupem Jankovského do funkce zatím uskutečnily personální změny především na postech náměstků. Prvním náměstkem byl jmenován dosavadní vrchní ředitel sekce Národního orgánu pro koordinaci a evropských záležitostí Daniel Braun. Novým náměstkem pro legislativu a cestovní ruch se stal Michal Janeba. Už na přelomu června a července odešel na MMR z funkce prvního náměstka Martin Plachý a náměstek ministra pro legislativu a cestovní ruch Jiří Koliba. Pověřeným prvním náměstkem byl dočasně vrchní ředitel sekce řízení úřadu Stanislav Cysař. Kolibu prozatímně zastupoval vrchní ředitel legislativně právní sekce Jan Sixta.

Do působnosti MMR spadá především hospodaření s evropskými fondy a bytová politika, na starosti má například i územní plánování a stavební řád, regionální politiku, veřejné zakázky, veřejné dražby, pohřebnictví či cestovní ruch.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK