Erste Group snížila pololetní zisk o 4,1 pct. na 471,9 mil. eur

30.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vídeň/Praha 30. července (ČTK) - Rakouská bankovní skupina Erste Group snížila v prvním pololetí čistý zisk meziročně o 4,1 procenta na 471,9 milionu eur (zhruba 11,7 miliardy Kč). Provozní zisk Erste naopak meziročně vzrostl o 12,1 procenta na 1,991 miliardy eur (asi 49,4 miliardy Kč). Erste Group, která vlastní i Českou spořitelnu, o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

"Erste Group pokračovala v úspěšném vývoji ze začátku roku 2010. Velkou oporou nám přitom byla vynikající hodnota provozního zisku, která byla i ve druhém čtvrtletí vyšší než jedna miliarda eur, pokračující stabilizace rizikových nákladů a postupné zlepšování fundamentálních hospodářských ukazatelů ve střední a východní Evropě," prohlásil předseda představenstva Erste Group Bank Andreas Treichl.

Firmě vzrostl čistý úrokový výnos a výrazně stouply také čisté příjmy z poplatků a provizí. Celková bilanční suma vzrostla od konce roku 2009 o 3,7 procenta na 209 miliard eur, především v důsledku výrazného nárůstu klientských vkladů, což zároveň vedlo k nárůstu mezibankovních obchodů a investic do cenných papírů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK