Koruna dopoledne mírně zpevnila k dolaru, vůči euru stagnovala

03.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. srpna (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně zpevnila vůči dolaru, proti euru stagnovala. Kolem 10:15 koruna k dolaru v porovnání s pondělním závěrem posílila o šest haléřů na 18,64 Kč/USD. Proti euru ztratila haléř na 24,67 Kč/EUR, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka jsou středoevropské měny více ovlivněny akciemi než obchodováním s eurem a dolarem, takže dopoledne mírně ztrácejí. Náladu na světových trzích dnes mohou ovlivnit průmyslové objednávky nebo rozjednané prodeje domů v USA. Nejbližší domácí událostí bude čtvrteční jednání České národní banky, dodal Vlk.

"Eurodolar se v americkém a asijském obchodování stabilizoval kolem 1,3150 USD/EUR, dnes ráno pak začal znovu posilovat dostává se nad hranici 1,3200," poznamenal Vlk s tím, že poslední dobré zprávy z ekonomiky i firemní sféry pomáhají euru skrze nižší averzi k riziku.

Více povzbudivých informací přitom podle Vlka chodí z evropské strany a objevují se názory, že americká centrální banka (Fed) přistoupí k dalšímu kvantitativnímu uvolňování, protože oživení ekonomiky není dostatečné. I to tlačí kurz vzhůru, míní Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK